Na czym polega finger food catering?
Finger food catering to jedzenie mające formę niewielkich przekąsek, które dzięki małym rozmiarom można spożyć w całości. Oznacza to, że nie trzeba w trakcie poczęstunku korzystać z noża, widelca czy talerzy. Taka opcja będzie doskonałym sposobem na serwowanie posiłków w miejscach o ograniczonej przestrzeni czy dużej ilości uczestników wydarzenia.
Kiedy warto postawić na opcję finger food catering?
Potrawy „na raz” mają pięknie się prezentować, ale przede wszystkim dobrze smakować. Wyjątkowo istotna jest pomysłowość, a poza tym wybranie właściwych składników oraz odpowiednie nastawienie. Do przygotowania finger food potrzebna jest cierpliwość i czas oraz wiele pracy, dobrą alternatywą jest wybranie cateringu.
Przekąski typu finger food są bardzo wdzięczne i mają wygląd przyciągający wzrok. Skorzystanie z urozmaiconych dodatków przyczynia się do tego, że stół z jedzeniem wygląda niezwykle barwnie i interesująco i jednocześnie ma wpływ na zmianę sposobu postrzegania takiej formy poczęstunku. Do zjedzenia finger food catering nie jest potrzebny nawet stół, gdyż można bez trudu zjeść stojąc czy zajmując miejsce na fotelu bądź sofie.
Finger food – czym się wyróżnia?
Małe potrawy spożywane bez pomocy sztućców, noszą nazwę jedzenia na jeden kęs, wszystko przez to, iż da się zjeść je bardzo szybko nie brudząc przy tym ubrania czy siebie. Liczy się jednak nie tylko sam wygląd potraw, ale również ich smak.
Finger food catering może pomóc przy organizacji urodzinowego poczęstunku czy imprezy firmowej. Stół zapełniony wieloma wariantami różnych dań powoduje, że jedzenie trafi w gusta gości w każdym wieku. Wśród dań będzie coś dla miłośników owoców i warzyw, ale dostępne są też potrawy mięsne, a także tradycyjne polskie smakołyki. Podczas wyboru menu konieczne jest stworzenie jadłospisu i przekazanie swoich oczekiwań. Finger food catering to możliwość zaserwowania gościom zarówno przekąsek zimnych, jak i ciepłych. To jedzenie, które doskonale sprawdzi się w trakcie spotkań w gronie znajomych i rodziny, ale nada się również na wszelkie konferencje i spotkania pracownicze. Równie dobrze sprawdzi się jako uzupełnienie dań głównych np. na weselu.
Finger food catering zawiera między innymi barwne kanapki, małe tortille z przeróżnymi dodatkami, kieszonki z ciasta francuskiego, tartaletki, roladki warzywne, krakersy z warzywnymi dipami i sporo innych pyszności. Propozycji jest całe mnóstwo, a po połączeniu z piękną prezentacją potraw otrzymujemy kompozycję idealną.